sidhuvud

kennel GO SOLID

Team Extreme Estelle Foto Liselotte Gustafsson
Team Extreme Estelle Foto Liselotte Gustafsson
Just Ask Whitney
Just Ask Whitney
Go Solid's Ambassadeur
Go Solid's Ambassadeur
Go Solid's Dallas (Allan) Go Solid's Dallas (Allan)
Vår kennel finns i Nykvarn. Tony är egen företagare och jobbar med plattsättning. Jag, Lena, jobbar hemifrån och har hand om SBK-shopen.

Vi har erfarenhet av olika träningssätt såsom patrullhund, IGP (spår, lydnad och bitarbete), bruksspår, brukssök och rapport. Det vi brinner för nu är att träna IGP.

Tony och Whitney har varit på två IPO VM för Rottweiler (2014 och 2016). 2014 hamnade dom på 18 plats av ca 40 deltagande.  Dom kvalade till VM 2015 men var tvugna att avstå då Whitney blev skadad. Den skadan gjorde sig påmind under VM 2016 och Tony valde att bryta i lydnadsprogrammet.
Whitney är numera pensionerad från hård IPO träning och hennes avkomma Go Solid's Dallas (Allan) tar nu vid och blir Tonys nästa tävlingshund.

I mars 2018 flyttade Team Extreme Estelle in hos oss. En härlig tjej med massor av myror i brallan.
Hon har blivit min, Lenas, tränings- och förhoppningsvis framtida tävlings-kompis. Det föll sig så naturligt att det blev vi två då känslan av samhörighet infann sig rätt så snart.

Vårat mål med uppfödningen är att få fram samarbetsvilliga hundar med ett trevligt temperament och rastypisk exteriör. Självklart är hälsa en viktig del i vår avel.
Vi vill att våra hundar har mycket energi och arbetslust. Får vi fram hundar efter vårat tänk kommer det att bli individer som matte/husse behöver ha mycket tålamod med och lägga många timmar på mental och fysisk stimulans. 
 

Vi försöker alltid finnas till hands för våra valpköpare då frågorna dyker upp. Vi vill att vi träffas med jämna mellanrum, både för att kunna se om det är något vi kan hjälpa till med men även bara för att umgås och utbyta erfarenheter.

Vi vill att våra valpköpare är medvetna om vad som väntas då beslutet har fattats att ta hem och leva med en rottweiler.

Hälsningar

Tony & Lena

Go Solid's Dalla (Allan) Foto Linda Madsen Nordin
Go Solid's Dalla (Allan) Foto Linda Madsen Nordin
Gammal bild på familjen Berglund: Go Solid's Atlas Jr, Tony, Just Ask Whitney, Go Solid Cornelia, Lena & Go Solid Ceasar. Familjen består numera av Tony, Lena, Cornelia, Whitney, Allan, Estelle och Elyx.
2010, Brorsdöttrarna Annica & Emma med Just Ask Whitney & Go Solid Ceasar
Go Solid Ceasar V4 öppen klass Belgien 2009